Υπηρεσίες

Έχοντας την πεποίθηση ότι το χαμόγελό σας είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος στην εμφάνισή σας, προσαρμόζουμε κάθε θεραπεία στοχεύοντας στην αποκατάσταση και ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς του.

 

Μέλημά μας είναι η παροχή υπηρεσιών που θα συμβάλουν σημαντικά στην καλή στοματική λειτουργία και, παράλληλα, στην εξαιρετική αισθητική.

 

Για το λόγο αυτό, στο ιατρείο διεκπεραιώνονται όλα τα περιστατικά γενικής οδοντιατρικής παίδων και ενηλίκων, καλύπτοντας, έτσι, ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:

Καθαρισμό και Λεύκανση

Θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας

Εμφράξεις (σφραγίσματα)

Ανασυστάσεις με ενδοριζικό άξονα

Φθοριώσεις σε παιδιά και ενήλικες

Στεφάνες (θήκες, γέφυρες)

Οδοντοστοιχίες (μασέλες)

Οδοντοστοιχίες επιεμφυτευματικές (στηριζόμενες σε εμφυτεύματα)

Στοματική χειρουργική (εξαγωγές απλές και εξαγωγές έγκλειστων και ημιέγκλειστων φρονιμιτών)

Ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις)

Tοποθέτηση εμφυτευμάτων και αισθητική προσώπου σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνάδελφο

Καθαρισμός

Μετά το φαγητό, δημιουργείται η πλάκα, που οφείλεται σε υπολείμματα τροφών, άλατα του σάλιου και βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν στο στόμα. Αν δεν την απομακρύνουμε βουρτσίζοντας σωστά, σκληραίνει και γίνεται πέτρα. Η αντιμετώπιση της πέτρας είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται με υπέρηχο και απαιτεί καθαρισμό δύο φορές το χρόνο.

Εμφράξεις (σφραγίσματα)

Η τερηδόνα αποτελεί την πιο συχνή πάθηση των δοντιών. Προσβάλλει τα νεογιλά και μόνιμα δόντια και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα με έμφραξη, μπορεί να προκληθεί νέκρωση του πολφού (νεύρου) και δημιουργία αποστήματος.

Ενδοδοντική θεραπεία

Στο κέντρο του δοντιού και κατά μήκος των ριζών υπάρχουν αγγεία και νεύρα (πολφός). Από βαθιές τερηδόνες ή άλλες αιτίες, μπορεί να προκληθεί φλεγμονή στον πολφό, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο και δημιουργία αποστήματος. Σε αυτή την περίπτωση η θεραπεία λέγεται ενδοδοντική ή, κοινώς, απονεύρωση.

Λεύκανση

Σε περίπτωση που το χρώμα των δοντιών σας είναι θαμπό ή αποχρωματισμένο και όχι λευκό, ενδείκνυται αλλαγή χρώματος για φωτεινότερο και πιο υγιές χαμόγελο. Πραγματοποιείται στο ιατρείο ή στο σπίτι ή συνδυαστικά, με τη χρήση λευκαντικών υλικών.

Ουλίτιδα / περιοδοντίτιδα

Ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων με συμπτώματα το έντονο κόκκινο χρώμα και τη διόγκωση των ούλων, την αιμορραγία και την κακοσμία. Πρόκειται για πάθηση που θεραπεύεται. Αν, ωστόσο, μείνει αθεράπευτη, μετά από κάποιο διάστημα τα βακτήρια προσβάλλουν το κόκκαλο που στηρίζει τις ρίζες του δοντιού. Το δόντι αρχίζει να κουνιέται και τότε εκδηλώνεται περιοδοντίτιδα, η οποία χρειάζεται θεραπεία από τον οδοντίατρο και μεγάλη φροντίδα από τον ασθενή προκειμένου για τη διατήρηση των δοντιών του.

Στεφάνες (θήκες)

Η στεφάνη καλύπτει τη μύλη (το τμήμα του δοντιού που βλέπουμε στο στόμα) για να την προστατεύσει από τα σπασίματα. Αυτό συμβαίνει όταν η μύλη έχει καταστραφεί από τερηδόνα ή όταν το δόντι έχει υποστεί ενδοδοντική θεραπεία. Οι στεφάνες μπορούν να ενισχύσουν ένα αδύναμο δόντι, να επιδιορθώσουν ένα ραγισμένο ή σπασμένο δόντι και να αποκαταστήσουν ένα δόντι που έχει υποστεί σοβαρή φθορά. Μπορούν, μάλιστα, να συνδυαστούν με άλλες διαδικασίες αποκατάστασης, όπως τη διατήρηση μιας οδοντικής γέφυρας στη θέση της ή την ολοκλήρωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος.

Γέφυρες

Η τερηδόνα, η ασθένεια των ούλων και ο τραυματισμός αποτελούν πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να χάσει πολλά δόντια. Ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση ενός ή περισσότερων ελλειπόντων δοντιών αποτελεί η γέφυρα, για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιούνται τα διπλανά από το κενό διάστημα δόντια.

Εμφύτευμα

Τα κενά στο χαμόγελό σας σάς εμποδίζουν να μασάτε αποτελεσματικά, κάνουν πιο δύσκολη την ομιλία σας και στερούν την αυτοπεποίθηση από το χαμόγελό σας. Η αποκατάσταση ενός ή περισσότερων ελλειπόντων δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με εμφύτευμα χωρίς να επηρεαστούν τα διπλανά δόντια. Το εμφύτευμα είναι βίδα από τιτάνιο, ένα βιοσυμβατό υλικό, που τοποθετείται μόνιμα στη γνάθο σαν να ήταν ρίζα του φυσικού δοντιού και συνιστά μόνιμη λύση για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν.